×

Voorkeuzemenu leden
Voorkeuzemenu leden
Logo LKO

Voorkeuzemenu leden

Wat LKO biedt

LKO

Voor een snel beeld: Het LKO is een compact symfonieorkest en bestaat uit musici voor wie muziek een ‘uit de hand gelopen hobby’ is. We willen samen iets moois op de planken zetten. Het samen is daarbij zeker zo belangrijk als het moois. Zolang we niet uit het repetitielokaal barsten, staan we open voor nieuwe leden, op dit moment vooral strijkers (bij de celli is nog een plek beschikbaar voor een bovengemiddelde speler). Maar wij zoeken ook koperblazers en een paukenist.

Voor wie plezier en uitdaging zoekt 

Het LKO bestaat deels uit jong talent, deels uit oude rotten, mensen met en zonder muziekopleiding, met veel ervaring en muzikaliteit. We willen graag kwaliteit leveren, maar het goede gezelschap en plezier is zeker zo belangrijk. 

We houden wel van een uitdaging. Per jaar studeren we aan drie tot vier programma's, waaronder ook één of twee koorbegeleidingen of projecten met andere gezelschappen. Soms doen wij iets met ballet, soms in een halve opera setting, of met toneel of een live begeleiding van film. Of combinaties van dat alles. Er komen daarmee heel wat noten langs in een jaar en het tempo ligt soms best hoog.

Waarom bij het LKO?

Arjen: Mooie klank, mooie muziek, goed niveau en verrassende programmering.
Renée: Ik speel met mijn vrienden. Bij het LKO gaat iedereen met iedereen om, je hoort er gewoon bij.
Eveline: We bouwen samen iets op en je kunt van elkaar op aan.
Nynke: Ik heb andere orkesten geprobeerd, maar ik kom steeds weer hier terug.
Herman: Het hoogtepunt van de week.
Charles: Lekker spelen en daarna gezellig naar de kroeg.
Pieter: Veel afwisseling: afgelopen jaar bijvoorbeeld een Nederlands programma en dan tussendoor even een Haydn met koor.

 

Praktisch

Wij repeteren op de dinsdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in de aula van de school aan de Vijf Meilaan 137 in Leiden (hoek Cesar Francklaan, vlakbij de brug naar Voorschoten)

Er is (ruime) parkeerruimte voor de deur van de school. Vanaf Leiden CS, perron A, is de school te bereiken met buslijn 5. Uitstappen bij bushalte Bizetpad. Dan nog 1 minuut lopen..

Het lidmaatschap kost € 260,– per jaar en voor studenten € 130. Projectlidmaatschap is € 90 (alleen voor eigen concerten, niet voor koorbegeleidingen)

Mocht dit bedrag een probleem zijn voor je, dan kunnen we een regeling treffen. 

 

Proef op de som nemen?